Aktiviti

26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik

Promosi M.Office 365

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Scanner Cara Murah, Tapi Macam Mahal

Cara Murah, Tapi Macam Mahal. Scan Kehadiran dengan QR Code di jam yang cikgunya buat sendiri https://www.facebook.com/amazingfingerprint/vi...

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive

Thursday, January 9, 2014
Surah An-Nahlu : 78
Dan Allah (telah) mengeluarkan kamu dari perut ibumu dalam keadaan tidak mengetahui apa-apa.Dan Dia menjadikan bagimu pendengaran dan mata dan hati,mudah-mudahan kamu menjadi hamba yang bersyukur.

Adik-adik sekalian, sebagai manusia kita memang dilahirkan dalam keadaan tidak tahu apa-apa. Tidak kenal huruf ABC, 123, Alif Ba' Ta dan seterusnya. Semua manusia sama, tidak ada orang yang dilahirkan terus berjaya atau gagal. Namun kita boleh berusaha, untuk mencapai impian kita.

Adik-adik semua, apa impian anda? Cuba renung sekejap. Mungkinkah anda ingin menjadi manusia yang kaya dan berjaya? Betul? Kalau betul, kita perlu tahu pula cara-cara untuk berjaya.

Meniru adalah salah satu cara untuk berjaya, tiru orang cemerlang untuk menjadi cemerlang.Tiru orang hebat untuk menjadi hebat. Lihatlah di sekeliling anda,siapa orang yang anda anggap dia hebat, berjaya, maju dan sangat membanggakan. Tirulah cara dia buat kerja sekolah, tirulah cara dia belajar, bertanya dan sebagainya. Ambil yang baik, yang tak baik jangan kita tiru.

Kita dari kecil pun pandai bercakap kerana kita meniru mak ayah abang kakak kita bercakap. Kita pandai makan pun sebab kita tiru mereka.Akuilah kelemahan kita sebagai insan yang dhaif.Namun disebalik kedhaifan kita disisi Tuhan, kita adalah khalifah di muka bumi yang boleh menjadi pentadbir bumi.

Salam ceria.

0 comments:

Post a Comment

Appsheet

Kaedah Detect Pantas tanpa perlu membuka Laptop dahulu. Dah ada di HP

PSIKOMETRIK 2020

BELUM JAWAB UJIAN PSIKOMETRIK


6 EXCELLENT
KHALEEF ASHRAF BIN MOHD KHIRDI

6 SMART
ADIELA NATASYA SUMAYYAH BINTI HAFIZUL FAHMI
MUHAMMAD FAIZ BIN GATOT PURWANDONO
MUHAMMAD SALEBUDIN BIN MUHAMMAD KHAMIS
NOR AQIRA BINTI SULHIEE
NOR AZRAEI BIN NORAZMAN

AZMEER- SK JLN TANJONG

Video Kami

Emel Unlimited Drive

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Terkini
Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

sementara Stock Masih Ada