Monday, September 29, 2014

Saya Ajak Anda semua mari Berblog

Semenjak posting saya sudah mula berkeinginan untuk mencipta web untuk sekolah saya, Untuk urusan itu saya mula mencari-cari orang yang boleh mengajar membina laman web. Dalam mencari tu, terjumpa lah seorang yang sudi mengajar, beliau sanggup datang dari Pahang ke Bangi untuk mengajar saya. Dengan bayaran saguhati RM50.00 masa itu saya baru posting, itulah yang sanggup saya berikan. 

Kemudian terjumpa pula, bengkel cara buat di Ampang, saya hadir, bayar RM100.00. Dapat lah ilmu sedikit. Setelah saya terpilih jadi JU ICT Unit Kaunseling, bertemu ramai kawan pakar dunia web, saya belajar lagi. buat web guna Jomla dan sebagainya. 

Kemudian tahun 2006 keluar dalam Majalah PC cara buat blog. Saya terus membuatnya. Guru online saya yang pertama ialah Mahasiswa yang sedang menuntut di Jepun. Saya mula berkarya, siang malam, asal apa yang terlintas, saya cuba kongsikan.Sehinggalah saya di emel oleh seorang untuk memasukkan blog saya dalam Majalah. 

Inilah blog-blog yang saya hasilkan. guru-guru kaunseling khususnya yang saya ajak berblog untuk berkongsi maklumat. Hubungi saya jika anda berminat untuk buat blog. Anda yang zero dalam blog saya perlukan..

 

No comments:

Post a Comment