Aktiviti

26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik

Promosi M.Office 365

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Scanner Cara Murah, Tapi Macam Mahal

Cara Murah, Tapi Macam Mahal. Scan Kehadiran dengan QR Code di jam yang cikgunya buat sendiri https://www.facebook.com/amazingfingerprint/vi...

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive

Monday, September 29, 2014
Semenjak posting saya sudah mula berkeinginan untuk mencipta web untuk sekolah saya, Untuk urusan itu saya mula mencari-cari orang yang boleh mengajar membina laman web. Dalam mencari tu, terjumpa lah seorang yang sudi mengajar, beliau sanggup datang dari Pahang ke Bangi untuk mengajar saya. Dengan bayaran saguhati RM50.00 masa itu saya baru posting, itulah yang sanggup saya berikan. 

Kemudian terjumpa pula, bengkel cara buat di Ampang, saya hadir, bayar RM100.00. Dapat lah ilmu sedikit. Setelah saya terpilih jadi JU ICT Unit Kaunseling, bertemu ramai kawan pakar dunia web, saya belajar lagi. buat web guna Jomla dan sebagainya. 

Kemudian tahun 2006 keluar dalam Majalah PC cara buat blog. Saya terus membuatnya. Guru online saya yang pertama ialah Mahasiswa yang sedang menuntut di Jepun. Saya mula berkarya, siang malam, asal apa yang terlintas, saya cuba kongsikan.Sehinggalah saya di emel oleh seorang untuk memasukkan blog saya dalam Majalah. 

Inilah blog-blog yang saya hasilkan. guru-guru kaunseling khususnya yang saya ajak berblog untuk berkongsi maklumat. Hubungi saya jika anda berminat untuk buat blog. Anda yang zero dalam blog saya perlukan..

0 comments:

Post a Comment

Appsheet

Kaedah Detect Pantas tanpa perlu membuka Laptop dahulu. Dah ada di HP

PSIKOMETRIK 2020

BELUM JAWAB UJIAN PSIKOMETRIK


6 EXCELLENT
KHALEEF ASHRAF BIN MOHD KHIRDI

6 SMART
ADIELA NATASYA SUMAYYAH BINTI HAFIZUL FAHMI
MUHAMMAD FAIZ BIN GATOT PURWANDONO
MUHAMMAD SALEBUDIN BIN MUHAMMAD KHAMIS
NOR AQIRA BINTI SULHIEE
NOR AZRAEI BIN NORAZMAN

AZMEER- SK JLN TANJONG

Video Kami

Emel Unlimited Drive

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Terkini
Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

sementara Stock Masih Ada