Tamu






widgets

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Sampel POst

Loading…

Admin Blog

Admin Blog
Noorhisham Hamzah

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Bantuan Musim Covid

Buletin 1, 4.4
Motivasi 1, 4.4
Motivasi 2 ,6.4
Buletin 2
Soal Selidik COvid
Hubungi Murid. 19.4
Mengisi epkm, 21.4
Buletin 3, 26.4
Hub Parent, 27.4
19.5 Mesy SPada
Wednesday, March 4, 2015
Zaman kita dahulu mana semua orang ada kamera, kalau ada pun tukang ambil gambar, ye lah masa tu guna KODAK lagi, rugi kalau amik gambar tak jadi. Makanya tak pernah bergambar kecuali ada orang ada nak ambil gambar.

Inilah antara gambar lama yang mempunyai sejarah leluhur diri saya. Bermula dengan membaca kisah Nabi Muhammad SAW ketika majlis Sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah, kemudian takdir membawa saya ke sekolah menengah Agama tanpa di duga, kemudian menjadi penceramah kecil-kecilan,

1993, Taman Hijau Kota Bharu dalam acara Speaker Corner, mengambil bahagian tiap-tiap minggu dibawah program MPKB di bawah kelolaan Ustaz Hassan dan Puan Hasnah


1988/89 Darjah 5B atau 6B Masa ni. Gambar di simpan Norlieza Che Noh. 

Sehinggalah hari ini, saya meneruskan kerja berceramah sebagai salah satu agenda dakwah dalam hidup ini.
Ceramah Parenting di SK Bandar Baru Semenyih


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Anda ada Blog?

Saya menawarkan kepada anda memiliki blog seperti ini, saya akan bangunkan untuk anda dan serahkan untuk anda guna. Kos terendah RM49.90 sahaja.

Curahkan tulisan anda, karya anda di blog untuk dinikmati generasi selepas anda.

Search This Blog

Link Crosword

Klik

noTA cROSWORD Klik

Chat

Buku-buku Kami

Hipnosis



Metafizik

Rahsia di Sebalik Cap Jari


Buku Appsheet Siri 1


48 Rumus Excel

Rahsia Slaid Presentation Memukau






Life is Learning

Siap Maju

Siap Maju
noorhisham