Sunday, January 31, 2016

Bengkel NLP Practice



KURSUS HIPNOTERAPI PADA 12-14 MAC 2016
MENYUSUL KEMUDIANNYA KURSUS NLP PRACTICE
PADA 15-16 MAC 2016. 


1. Noorhisham✅
2. Shahriman
3. Ibrahim
4. Norhanim
5. Norlela
6. Zurin  ✅
7. Cgu Balqis [penang)                                
8. Suriani (ipoh)
9. Khadijah -✅

✅ Jadi pada akhirnya

Read more »

 

UPDATE TERKINI BAYARAN TOT



Read more »

 
Saturday, January 30, 2016

BENGKEL PHOTOSHOP UNTUK ANDA

Tarikh : 21 Feb 2016 
Masa : 9.00 -1.00 

PELAJARI LANGKAH
 Permulaan Crop Gambar 
Save Image png/Jpeg 
Tampal di gambar lain
Masuk tulisan.
Edit Sticker Telegram 
Animasi Banting Banner Kulit Majalah Wow !! 

Free  
Portoble Photoshop 
600 fonts


Read more »

 

Bagaimana Nak Download Video dari youtube tanpa sebarang perisian

video

Read more »

 

OPTIONS

Setakat ni.kawan2 kita bg idea spt dibawah ini :

Options itu jelas berada diantara Hidup dan Mati. Cantik kan

HiDUP(Bukan Pilihan Kita)

O kosong..tak buat apa2
P Peluang
T Tindakan
I Impian
O Oportunity
N Niat
S BerSERaH diri padaNya
    Sikap/ strategi

MATI (bukan pilihan kita)

Read more »

 

Motivasi Keibubapaan SK Tmn Bunga Raya 1

Hari ini berkesempatan penuhi permintaan rakan sekelas Zainal Mohd Noor untuk berceramah di sekolah nya. Di sekolah ini juga ada anak Cikgu Jinggo. Program selama satu jam setengah ini dihadiri ibu bapa dan AJK PIBG.




Read more »

 
Thursday, January 28, 2016

Buat Bisness Kad dengan Photoshop

Kursus Akan Datang

TOT ELAS=13 Mac
HIPNOTERAPI = 12,13,14 Mac
NLP= 15,16 Mac

Untuk Pendaftaran Hubungi NOmbor di atas 


Read more »

 
Monday, January 25, 2016

Jom Hadir ketiga-tiga Program ini


Read more »

 

Senarai Aktiviti 2016

02 Jan Orientasi Tahun 1 
05 Jan PTD 
9 Jan : Sk Beranang Parenting 
16 Jan : 
17 Jan 
20 Jan SK Ampangan Parenting 3.30Ptg 
23 Jan : SK Bangi 
24 Jan : free 
27 Jan : SK Kuala Pomson 
28/1 : Mesy GBK Daerah 
30 Jan : SK Bunga Raya Rawang 
31 Jan free 

Feb 4/2 Jelebu (Kepimpinan) 
6 free 
7 free 
13 SK Intan Perdana PD 
14 SMA Darul Falah, Melaka 
20 SK Felda Sri Besout 
21 free 
24 Progr Bsama Usman 
27 SK Kuala Pomson 
28 free Mac 
5/3 Mestah piBG

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Read more »

 

Aktiviti Sepanjang 2015

Berikut adalah aktiviti ceramah saya tahun 2015 yang sempat di tulis dalam blog ini.

01 Ogos : Melaka
06 Ogos : Puchong
8 Ogos : SK Bdr Tek
9 Ogos : Batu Pahat,SK SU/SKSB
10 Ogos : SRA Ar Raihan Kajang
15 Ogos : SK Kg Bahagia Teluk Intan, SK Saujana Impian
16 Ogos : Kg Melayu Majidi JB
18 Ogos : SMK TTJ

24 Julai : PPPB PPDHL
25 Julai : SK Port Dikson
26 Julai : Kenduri Anak Murid
1 Ogos : Melaka (Malam)

31 Mei : SK Damansara Utama 4-Parenting
1 Jun : SK Bdr Tasik Kesuma
2 Jun : SK Sungai Choh
3 Jun : SK Taman Nirwana


24 Jan-Motivasi Keibubapaan SKBangi
5 Feb - Mesy MGBSR-SKTamingJaya
7 Feb-Parenting SK Selayang
14 Feb SK Sendayan
16 Feb PPD-Ladap




28 Feb SK 9/1 Putrajaya.Motivasi

2 Mac SK Bkt Mas Kota Tinggi
04 Mac SK Dusun Nanding
06 Mac SK Convent Kjg,Motivasi
7 Mac-Parenting SK Kepala Batas.PP
12 Mac Mesy MGBSR OUM
26 Mac SK Pandan Perdana

April
01 April SK Pandan Perdana
04 April-SK Jln Tanjung
09 Apr SK (f) Bdr Baru Serting
Next
11 SK Bdr Permaisuri Cheras KL
13_15 April Hutan Melintang Prk
18-19 Free..Ada kekosongan
20-23 Port Dikson
21 SK Tmn Teratai
23 SK Sg Buaya
25 Azmawati
27-28-29 SK Bangi. Prog

Mei
1-5 Mei , KK dan Tawau
24 Mei Kedah- Cg Amin

Jun- 20 SK Bt 9

Ogos 1 Melaka




Read more »

 

Pendaftaran TOT ELAS kini mencecah 10 orang

1 Siti balqis bt khalid
2 norhanim binti Abdul Naim
3 zurina samhah bt mohd nor
4 SHARIFAH HANIZAH BT SYED JAAFAR
5 wan azlina
6 Solihah Salleh
7 Haslinda Mat Jais aka Mulin
8 IZNY HANIS BIN ZAINON
9 SITI ROHAYU BINTI AHMADAN
10 Muhammad Saifullah Bin Jamaludin
11 NORFAIZAH BT CHE DAUD noor hayati binti alias

Kekosongan 40 orang lagi

Read more »

 

Teknik Hipno Mendiamkan Murid Seribu Bahasa

Ktup... Mesej Whatsapp masuk, siapa ni.. bisik hati, Oh... Cikgu Zai.. "Cikgu, saya ada berita baik, nak bagi tau.."

Apa tu, tadi kan masa kat sekolah, penyelaras bagi saya peluang urus murid tahun 1, tak rancang nak buat apa-apa, tiba-tiba teringat teknik hipno, lalu saya buat  hipno, diam semua murid.

Cikgu Zai adalah salah seorang alumni Hipnosis yang baru saja tamat menuntut ilmu ini bulan Disember lalu. Kesempatan yang ada, beliau hadir dan korbankan sedikit wang dan juga masa untuk menjadi aku yang baru. Pengorbanan beliau tidak lah sia-sia kerana telah bertukar menjadi orang baru tahun 2016.

Sebagai sahabat, saya rasa cukup terharu atas kesungguhan beliau mempraktikkan amalan ini. Selama ini kita lihat orang lain yang buat, nah...hari ini kita sendiri boleh buat asal tau caranya. Gampang bin senang rupanya.

Lihat tu, budak perempuan tu, pejam mata rapat, tengah membayangkan apa yang disugestikan oleh gurunya, Biasanya guru akan bercakap, murid mendengar dalam diam, sugesti2 berupa pembentukan sahsiah terpuji. Misalnya, kamu anak yang baik, anak mendengar arahan, diam masa belajar, cergas menjawab soalan guru. Rajin solat dan sebagainya. Perkataan-perkataan ini masuk ke minda separa sedarnya. Dan kekuatannya 9 kali ganda lebih dari ucapan biasa.

Cuma...anda perlu tahu step awal untuk masuk pintu hipno dan bagaimana jalan keluarnya. Jangan terjadi macam kawan saya sorang tu, masa ni beliau belum khatam belajar lagi...semasa budak tertutup matanya, beliau tiba-tiba hilang mantera bagaimana nak bangun anak ini, lalu dibisikkan ke telinga nya, woi woi...bangun-bangun.

Itu cerita sekadar mengisi ruangan blog ini, jangan takut pada omongan orang yang belum belajar, katanya jika masuk dalam kondisi hipno, tak boleh keluar-keluar lagi...ah....ini bukan masuk alam jin macam di SK Tohoi tu..  yang tu memang la tak balik-balik sampai 40 hari. Ish... itu cerita lain lah.

Untuk anda yang suka belajar dan tak puas dengan apa yang ada dari aspek ilmu.. Jom belajar.

Saya nanti anda di sini..


Read more »

 
Sunday, January 24, 2016

Certified Hipnosis

Assalamualaikum dan salam sejahtera, setelah berjaya mempelajari teknik hipno setahun yang lalu, saya telah berjaya mengaplikasinya didalam sesi pengajaran, ceramah dan perkongsian dengan rakan-rakan satu Malaysia. Sungguh hebat ilmu Allah Taala, pemilik alam semesta. Bukan ilmu orang Barat, bukan ilmu manusia mana. Tetapi ILMU datangnya dari Tuhan. 

Cuma mereka, mengaplikasi tanpa hidayah, jika kita mengaplikasi dengan ilmu dijalin dengan wahyu dan petunjuk, pastinya kita akan mendapat hasil yang Umph. Masa takkan kembali, peluang yang ada mungkin sekali. Ayuh rakan-rakan upgrade diri. Seribu bukan mahal untuk ilmu 3 Hari, yang nantikan apabila diaplikasi kita diberikan berpuluh kali lipat bayarannya.  

32 orang telah tamat belajar Hipnosis ini pada masa lalu dibawah anjuran saya. Kini peluang terbuka lagi buat 30 orang sahaja. Peserta yang mengikuti akan mendapat Sijil yang membawa Gelaran CH, CHt, dan CHp.

Hubungi saya melalui whatsapp untuk maklumat lanjut 0196144040. Atau Telegram 01110815141. Jangan lupa diskon untuk mereka yang mendaftar bersama 3 orang.

Noorhisham Kr

Read more »

 

TOT : TRAINING FOR TRAINER ELAS 2016

Borang Pendaftaran SINI

Read more »

 

RAHSIA MEMBUAT AUDIEN TERKEJUT DENGAN PENAMPILAN CERAMAH ANDA

Assalamualaikum, mungkin anda masih ingat gambar ini? Ya.. Dalam catatan facebook.com/skbangi. Untuk makluman itulah facebook saya yang kerap digunakan. Dan sekarang saya amat memilih friend untuk dijadikan sebagai kawan. Jika saya melihat dari sisi gambar nya yang kurang baju, ye lah...tanpa banyak bicara, terus unfriend. Jadi..sesiapa kepingin menjadi kawan dan mengambil bahan motivasi yang ada, silakan PM saya. 

Ok lah,  kita sambung cerita, bagaimana teknik membuat audien terkejut dengan penampilan gambar2 mereka di dalam slaid ceramah kita. Biasanya saya lakukan untuk ceramah yang memakan masa 1 jam lebih, lebih tepatnya 2 jam. Untuk mengisi slaid awal dan juga bertujuan membuat audien terkejut, terpesona, membuka mata dan tertanya-tanya bilakah gambar mereka diambil. Apabila tiba pada slaid ini, ramai audien akan mula senyum dan ketawa. Ya...kita sudah menang pada peringkat awal, kerana berjaya menarik mata dia. Ini penting bagi mengalihkan perhatian dan fokus mereka kepada hal-hal yang lain. Maklumlah, kita penceramah baru dimata mereka, bukan ada nama tersohor pulak tu.

Caranya bagaimana?

Setibanya anda di dalam dewan itu, ketika mangsa masih sibuk melihat hal yang lain, masih mendengar perkara lain, dan mereka tak kenal pun siapa anda. Ambillah Hand Phone anda dan terus snap berkali-kali pada sasaran anda. Jangan lupa cari gambar yang lucu, yang terngaga, yang sedang bercakap dan lain-lain.

Terus? Seterusnya cepat-cepat upload ke Facebook anda sendiri. Ya..ke facebook, jika ada medium lain yang boleh anda upload dan download paling pantas, silakan. Jadi anda perlu kan internet di sini. 

Terus buat apa? Buka lah laptop anda, kononnya anda sedang memperbaiki bahan yang ingin ditampilan sebentar lagi, bukalah facebook anda tadi dan cepat2 download gambar itu dan selitkan dalam slaid anda.

Buka gambar itu sebesar-besarnya bagi setiap page..Dah siap? Langsung saja SAVE...... OK Tenang saja, sebentar lagi nama anda akan dipanggil untuk menjadi penceramah.

Mulakan dengan  pembukaan yang menarik, bla bla bla, tunjuk slaid awal dan ...!!! Anda ucapkan rasa bertuahnya anda hari ini kerana dapat bertemu dengan insan-insan yang sangat bertuah dan hebat, ini dia gambar nya, slarrppp....Fuh...Eh,, Eh.... Ini siapa ni...anda bertanya sambil menunjuk kan dengan pointer gambar yang lucu tadi.. Para hadirin semua sedang ketawa.. Ya..ketawa itu menandakan mereka sudah suka.

Teruskan foto kedua, ketiga dan keempat. Akhirnya masuklah ke dalam slaid ceramah anda. Penonton pasti terpinga-pingan hingga akhir ceramah anda..

Silakan mencubanya!!


Anda juga boleh mendapatkan Ratusan Power Point, Video-video dan Bahan Ceramah Lain dari saya yang saya dapat dari kawan-kawan, saya kumpul dan sanggup berikan kepada sesiapa yang juga SANGGUP berusaha untuk mendapatkannya.

Berikut adalah Tajuk2 Ceramahnya yang semuanya kini berjumlah 30GB.

Noorhisham Kr

Read more »

 
Saturday, January 23, 2016

Sejam Seminar Keibubapaan


18 Slaid tak sempat selesai dalam masa 60 minit. Hanya 12 Slaid saja sempat digunakan. Benarkan kata Tn.Zuhairi Mohd Nopiah tadi, selalu hanya 25% sahaja slaid sempat digunakan. Saya cuba bercakap bukan meluas, tetapi mendalam. Belajar lagi.. Terima Kasih atas jemputan dan penghargaan sahabat saya Cikgu Norhasimah Mohd Hashim

Read more »

 
Wednesday, January 13, 2016
Tuesday, January 12, 2016

Video yang Membuat Mereka Menangis

Salam Sahabat, saya biasa mengguna video versi lama dalam ceramah untuk menyedarkan betapa ibu mereka sanggup berkorban untuk melahirkan mereka. Video ini sesuai ditayangkan pada murid darjah 6 dan juga murid Hard Core. Silakan Download di sini..


Read more »

 

Proses HipnoSis Membuat Murid Boleh Terdiam

Pertanyaan ini sebenarnya ramai yang mempunyai pertanyaan yang sama, tetapi tidak tahu kepada siapa hendak bertanya. Jawapan saya, Ya. Dia menggunakan teknik Hipnosis.  Hanya kita elak mengguna perkataan hipnosis kerana masih ramai lagi  rakyat Malaysia yang masih keliru dengan kalimat ini. Masih ragu-ragu bahkan ada yang tersalah anggap.

Dari itu, kita gunakan perkataan RELAKSASI, hakikatnya, tekniknya adalah sama. Saya mengundang anda dari pelbagai jajaran negeri di Malaysia, mari lah belajar, marilah menjadi insan yang berbeza. 

Seramai 31 orang telah tamat belajar pada bulan November lepas (2015). Kini saya menganjurkan lagi untuk rakan-rakan yang baru ada duit, baru mula nak percaya pada kekuatan kemahiran hipnosis dan baru sedar pentingnya ilmu ini untuk masa sekarang dan akan datang.

video

FB : Noorhisham Kr


Read more »

 
Monday, January 11, 2016

Mungkinkah

Read more »

 

Bahan Perkongsian dalam Audio Whatsap pagi ini

Alhamdulillah, ramai kawan menanti-nanti kehadiran audio pagi, setelah beberapa hari dalam kesibukan kerjaya, kesempatan pagi ini saya sempat mengantar satu audio motivasi pagi. 

Kepada yang ingin join bersama kami, silakan menghantar Whatsapp ke nombor 0196144040. Jangan lupa save nama saya.. Noorhisham CHt

Read more »

 

SAYU NYA DENGAN MURID INI

Video Perkongsian Ketiga

Lisyana, murid tahun satu di sebuah sekolah di Sarawak terpaksa tinggal di asrama kerana rumahnya jauh dengan sekolah. Bayangkan adik-adik, budak kecil seumur 7 tahun terpaksa berpisah dengan ibu ayah adik akak semata-mata menurut kehendak ibubapanya yang sedar pentingnya belajar.

Saban hari Lisyana di rundung rindu bukan kepalang, seringkali dia bertanya guru, cikgu...hari ini hari apa? Dia rindu nak balik ke rumah bertemu ibu ayahnya. Bayangkan adik-adik, bagaimana dia mengurus baju, mandi, tidur sendirian tanpa orang tua.

Cekalnya dia...kan.. apakah kamu tidak merasa bertuah? Kamu punya ibu dan ayah, punya rumah sendiri, naik kereta ke sekolah. Lisyana? 

Ikuti Video ini dan tayangkan pada anak-anak murid anda yang tercinta, agar tumbuh rasa syukurnya dan semangatnya untuk belajar.. LINK

Sebarang Respon sila emelkan kembali

Read more »

 
Sunday, January 10, 2016

SALAM PERKENALAN


NAMA : NOORHISHAM HAMZAH
IJAZAH : IJAZAH SARJANA MUDA BIMBINGAN DAN PENYULUHAN ISLAM
INSTITUT : INSTITUT AGAMA ISLAM NEGERI AR RANIRY BANDA ACHEH INDONESIA

DIPLOMA SISWAZAH PENYALAHGUNAAN DADAH, UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA

SIJIL KHAS : CERTIFIED HIPNOSIS, CERTIFIED HYPNOTHERAPY, CERTIFIED HYPNOPARENTING

KEPAKARAN : 
MEMBERI MOTIVASI KEPADA MURID DAN IBU BAPA DENGAN METODE GAME DAN HIPNOSIS.

CERAMAH : PENYALAHGUNAAN DADAH UNTUK MURID SEKOLAH RENDAH, MENENGAH DAN UNIVERSITI.


Read more »

 

Berblog lah wahai guru

Assalamu alaikum wr wbt, dalam kesempatan hidup yang terbatas ini, ulama Silam dengan keterbatasan alat tulis tanpa komputer telah meninggalkan manuskrip, tulisan dan sebagainya. 

Rakan ku yang dikasihi, ilmu kita memang tak banyak, kan...tapi kemudahan yang ada hari ini seperti komputer, tab besar, internet, kita boleh mencoret sedikit catatan, bukan cacatan ya.. sesekali ada hal yang berguna, kita simpan dan abadikan ia.

Adakalanya kita perlukan semula, adakalanya kawan kita yang lain yang memerlukan.

Sebagai contoh, ada satu doa yang kawan saya bacakan sangat menarik, saya salin doa itu dan simpan dalam blog. Tatkala saya diminta membaca doa, saya terus buka HP dan cari doa itu dalam blog saya.


Kaunselor, kalau ada idea, ada potensi, tapi tak menulis, sayanglah. Ini Blog Cikgu Rafidah SMK Taman Universiti ala-ala website baru sahaja beranak pagi ini.

Noorhisham KR



Read more »

 
Saturday, January 9, 2016

Hanya Satu Dalam Dunia


Tertidur sepulangnya dari Pekan Sari di Salak Tinggi. Apakala terbangun, rupanya ada belasan kalendar dari sahabat En. ZUHAIRI MOHD NOPIAH. Beliau adalah pengasas LUA. Low of Universal Attraction di Malaysia yang bercorak kerohanian. Ramai sudah yang meningkat maju setelah mengikuti kursus ini. Bahkan ada yang kata, wang yang dibayar agak sedikit dengan apa yang diperolehi. Hanya yang tahu menghargai ilmu yang sanggup membayarnya.

Untuk Hadiah Rezeki kedua anda hari ini, saya ingin berikan Video kedua ini, biarkan saya jelaskan dulu mengapa video ini penting bagi anda tayangkan selaku kaunselor. Video ini saya dapat setelah menyampaikan ceramah kepada murid di SK Dato Shah Bandar. Murid itu yang mengesyorkan saya.

Ya,kadang-kadang kita belajar dari murid. Dengan ini, murid akan merasa betapa sakitnya sang ibu selama ini menjaga dan bersusah payah membesarkan dia. Anda olah terlebih dahulu dengan gaya bahasa yang tenang. Dan bawalah mereka masuk ke alam bawah sedar, minta semua bertenang, jangan bercakap dan saksikan, tiada duanya ibumu dalam dunia ini..




LINK

Read more »

 

JADIKAN DIRIMU BERPENGARUH BUAT MEREKA

Assalamualaikum, terima kasih atas kesediaan sahabat-sahabat sekalian kerana telah merespon apa yang saya sampaikan di dalam Facebook Noorhisham Kr.

Saya sedang mengumpul emel-emel, edit dan juga sedang mengupload beberaoa lagi video-video yang boleh membantu anda menjadi insan berbeza..

jadilah insan berpengaruh, jadilah setiap tutur kata anda dinanti-nanti, jadilah bahan tayangan anda membuat mereka membuka matanya, jadilah ucapan anda membuka hatinya. Hal ini sebenarnya anda boleh lakukan, pelajari langkah-langkahnya. Carilah Sifu dalam Hidup..

Sekecil apapun ...mungkin ianya sukar bagimu, bukan kerana ianya sukar, tetapi kerana berat mulut kita untuk bertanya, ego masih bersarang.

Pesan Dr.Azizan Osman..

Untuk berjaya, gunalah formula 
MESTI
Mentor
Elmu
Sistematik
Tindakan
Impian

VIDEO PERTAMA
Seorang Murid Miskin, di Kota Kinabalu, mendpaat 5A dalam UPSR. Pampers adiknya terpaksa pakai sehingga 3 kali. sesudah pakai, basuh, jemur dan pakai lagi, kakaknya yang Sulong sedang berada di Ireland..

Miskin, tapi berjaya..

Link Video

Salam Hormat.
NOORHISHAM CH CHT CHP
0196144040

Read more »

 

Jadilah INSAN berpengaruh

Assalamualaikum, terima kasih atas kesediaan sahabat-sahabat sekalian kerana telah merespon apa yang saya sampaikan di dalam Facebook Noorhisham Kr.

Saya sedang mengumpul emel-emel, edit dan juga sedang mengupload beberaoa lagi video-video yang boleh membantu anda menjadi insan berbeza..

jadilah insan berpengaruh, jadilah setiap tutur kata anda dinanti-nanti, jadilah bahan tayangan anda membuat mereka membuka matanya, jadilah ucapan anda membuka hatinya. Hal ini sebenarnya anda boleh lakukan, pelajari langkah-langkahnya. Carilah Sifu dalam Hidup..

Sekecil apapun ...mungkin ianya sukar bagimu, bukan kerana ianya sukar, tetapi kerana berat mulut kita untuk bertanya, ego masih bersarang.

Pesan Dr.Azizan Osman..

Untuk berjaya, gunalah formula MESTI
Mentor
Elmu
Sistematik
Tindakan
Impian



Salam Hormat.

Read more »

 
Monday, January 4, 2016
Saturday, January 2, 2016
Friday, January 1, 2016

Video Cara Pos Artikel ke Laman Blog Anda


Read more »

 

Bangunlah, Syukurlah

Assalamualaikum sahabat, bangunlah dipagi ini dengan penuh rasa syukur.

Hari2 yang INDAH dalam hidup ini ialah tatkala seseorang itu bangun dengan penuh rasa kehambaan, menunaikan segala kewajipannya selaku, HAMBA, ahli keluarga dan pekerja.

HIDUP ini sekadar menunggu panggilanNya. Sekuat mana pun kau bekerja. Namun akhirat itu kekal buat mu. Mencari rezeki di dunia, tak boleh bawa ke mana, hanya di dunia sahaja. Itu pun belum tentu hasil kerja sebulan boleh makan berbulan-bulan.

Apalah gunanya menjadi manusia hebat dimata orang, jika kita miskin di hadapan Tuhan. Miskin amal, miskin nilai kehambaan.

Subhanallah.. terima kasih menggolongkan kita ke dalam hambaNya yang sentiasa dibimbing. Semoga hidup kita terus mendapat nikmat, berkat dan keselamatan di dunia dan akhirat

Read more »