Tuesday, April 19, 2016

Moga-Moga DreamBoard ini menjadi kenyataan
Saya membaca puluhan  buku-buku dari Indonesia, awal-awal muka surat lagi sudah ada kesilapan ejaan. Ayah menjadi Aayah. Namun buku itu terus beredar, bukan sahaja dalam negerinya sendiri, bahkan sampai ke luar negara. 

Ertinya apa, mereka menulis, yang penting isi tulisan sampai difahami, terus cetak dan jual. Langsung buat duit.

Prosedur tak rasmi di negara kita, (entah siapa yang menetapkan) ingin setiap patah, kalimat dan huruf terlepas dari kesalahan 100%, inilah (salah satu) antara sebab di Malaysia saya melihat tak ramai penulis. 

Hari ini, saya mula mengatur daftar isi, apa yang akan saya tulis dan ambil dari pendapat para pakar untuk dimuatkan dalam daftar buku saya. Jika ada pandangan dan idea dari anda, bolehlah di kongsi. 

Oh ya. Buku kembara Hidup saya telah sampai ke meja penerbit, sayangnya, tak lama kemudian setelah penerbit berminat, dia pula pencen, puas saya menghubungi sampai saya kuburkan impian murni itu. Emel itu tak berbalas sekian lama sampai saya terbersik, buku saya tak layak dicetak oleh pusat cetakan gergasi itu. 

Rupanya, setelah sekian lama, setelah saya baiki isi buku itu, kemudian emelkan kali kedua, penerbit yang baru menyambut dengan kehangatan, beliau sudah menyemak, mohon saya tambah isinya dan berikan ilustrasi, akan tetapi emel beliau tersorok dalam lipatan ratusan emel-emel saya yang lain, menyebabkan saya tidak sedar akan kehadiran emel itu.

Baru saja bulan lepas saya terjumpa, perjumpaan berlaku dalam aksi membersih emel-emel lama.

Terima Kasih Karangkraf, saya mungkin pendamkan dulu hasrat Buku Kembara Hidup berada di pasaran, kerana fokus saya tak menentu. 

Kini saya mulai fokus, pada hipno. Ya..buku hipno tak seganas yang ada di negara seberang. Saya akan terus menaip sampai siap. Saya akan cetak sendiri dan jual sendiri, sehinggalah ada orang yang berminat mempublisiti secara meluas.

Terima Kasih atas sokongan, dokongan dan aspirasi dari sahabat-sahabat saya yang terus menerus menjadi follower. Baik dalam diam mahu pun beraksi. Andalah menjadi pembakar semangat, pemicu peluru kemahuan ini keluar dari pistolnya. Doakan saya mudahan, peluru ini sampai ke sasarannya. 

Salam Semangat!!!
No comments:

Post a Comment