Edidik

Edidik

Inspirasi Nurani

Mensyukuri hari ini, mengikhlaskan apa yang telah berlaku.

Featured post

Versi 14

 

Blog Archive

Monday, April 18, 2016

Saya membaca puluhan  buku-buku dari Indonesia, awal-awal muka surat lagi sudah ada kesilapan ejaan. Ayah menjadi Aayah. Namun buku itu terus beredar, bukan sahaja dalam negerinya sendiri, bahkan sampai ke luar negara. 

Ertinya apa, mereka menulis, yang penting isi tulisan sampai difahami, terus cetak dan jual. Langsung buat duit.

Prosedur tak rasmi di negara kita, (entah siapa yang menetapkan) ingin setiap patah, kalimat dan huruf terlepas dari kesalahan 100%, inilah (salah satu) antara sebab di Malaysia saya melihat tak ramai penulis. 

Hari ini, saya mula mengatur daftar isi, apa yang akan saya tulis dan ambil dari pendapat para pakar untuk dimuatkan dalam daftar buku saya. Jika ada pandangan dan idea dari anda, bolehlah di kongsi. 

Oh ya. Buku kembara Hidup saya telah sampai ke meja penerbit, sayangnya, tak lama kemudian setelah penerbit berminat, dia pula pencen, puas saya menghubungi sampai saya kuburkan impian murni itu. Emel itu tak berbalas sekian lama sampai saya terbersik, buku saya tak layak dicetak oleh pusat cetakan gergasi itu. 

Rupanya, setelah sekian lama, setelah saya baiki isi buku itu, kemudian emelkan kali kedua, penerbit yang baru menyambut dengan kehangatan, beliau sudah menyemak, mohon saya tambah isinya dan berikan ilustrasi, akan tetapi emel beliau tersorok dalam lipatan ratusan emel-emel saya yang lain, menyebabkan saya tidak sedar akan kehadiran emel itu.

Baru saja bulan lepas saya terjumpa, perjumpaan berlaku dalam aksi membersih emel-emel lama.

Terima Kasih Karangkraf, saya mungkin pendamkan dulu hasrat Buku Kembara Hidup berada di pasaran, kerana fokus saya tak menentu. 

Kini saya mulai fokus, pada hipno. Ya..buku hipno tak seganas yang ada di negara seberang. Saya akan terus menaip sampai siap. Saya akan cetak sendiri dan jual sendiri, sehinggalah ada orang yang berminat mempublisiti secara meluas.

Terima Kasih atas sokongan, dokongan dan aspirasi dari sahabat-sahabat saya yang terus menerus menjadi follower. Baik dalam diam mahu pun beraksi. Andalah menjadi pembakar semangat, pemicu peluru kemahuan ini keluar dari pistolnya. Doakan saya mudahan, peluru ini sampai ke sasarannya. 

Salam Semangat!!!
0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Reminder

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.
=============
26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik
==================

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Ibrah Dari Al-Quran

Al Baqarah : 72
Hendaknya seorang pencari ilmu lebih memerhatikan kandungan makna di sebalik kisah, bukan kepada para pelaku kisah

Mutiara Kata

Mutiara Kata

Nukilan Nurani

Nukilan 3


Manfaatkan persamaan dan
uruskan perbezaan
Akan terhasillah keserasian dan keindahan

Setiap kesulitan tetap akan muncul kemudahan.
Sabar menerbitkan keindahan
Kelapangan akan datang setelah kesusahan.
3@2016


Followers