Friday, September 30, 2016

Menggali Rahsia yang Tersembunyi

Selama ini kita anggap lorekan dijari hanya sebuah perhiasan saja. Namun tanpa disedari, ianya membawa makna yang tersendiri. Ianya bukan ramalan, tetapi menerangkan siapa "seseorang" itu dari segi hubungannya, cara berfikirnya, cara dia bertindak, cara dia berkomunikasi dan cara dia beradaptasi dengan lingkungan dimana dia berada.

Lorekan, atau cap jari atau (bahasa Indonesia Sidik Jari) kanan mewakili cara kinerja otak kiri, manakala tangan kiri mewakili cara kerja otak kanan. (berlawanan ya).

Untuk mendapat hasil lorekan jari ini, orang akan menemui konsultan tertentu, dan mereka dikenakan biaya tertentu sehingga RM150.00 untuk mendapat hasil nya dan keterangannya sekali.

Mereka (konsultan) menggunakan alat khas, iaitu alat untuk cap jari dan komputer yang telah dimasukkan perisian khas, harganya (bersama dengan kursus belajar) menjangkau RM9000 - RM15000. Mahal kan. Apalagi kalau kita beli hanya untuk guna sendiri-sendiri sahaja dan tidak mendapat pulangan wang.

Nak dikenakan pada anak murid RM10.00 pun ada yang tak sampai hati. 

Finger Print Manual

Namun, ada cara baru,dimana kita hanya mempelajarinya secara langsung dan mempelajari bagaimana sistem itu menafsir jari seseorang. Lalu, dengan hanya melihat dengan mata kepala, kita sudah boleh memberi referensi kepada klien kita. 

Tidak sekadar referensi, tetapi juga bagaimana (pola) cara mengasuh, mengajar, membimbing, memberi motivasi kepada anak jenis ini.

Untuk itu, kami seramai 6 orang sudah pun menghadiri kursus ini buat julung-julung kali yang diadakan di Malaysia. Kursus Finger Print Manual ini mengejutkan kaunselor yang lain. Tidak kurang yang masih bertanya, boleh percaya ke? 

Kami, mengajak rakan-rakan sekalian untuk hadir kursus ini kali kedua yang akan di adakan seperti di bawah :

Tarikh : 1-2 Disember 2016
Masa : 8.30 pagi-5.00 ptg
Tempat : Pusat Latihan Nilai 5, (Belakang Pasar Borong Nilai 3)
Bayaran : RM1000.00  (Tetapi anda mendapat Harga Promosi RM750.00 )

Dapatan : 
Makan : 3 kali 
Sijil

Harga ini tidak termasuk tempat tinggal, jika anda ingin menetap di hotel berdekatan, ada hotel KK tidak lebih 1KM. RM85.00 semalam. 

Hubungi segera En. Noorhisham Hamzah di talian 011 1081 5141

Cepat, jangan sampai anda kena bayar harga RM1000 untuk kursus yang sama pada masa akan datang. 

 

No comments:

Post a Comment