Aktiviti

26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik

Promosi M.Office 365

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Pengenalan Apa Itu Mic.Office 365

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive



Jika bersetuju, mulakan langkah awal.

1. Maybank 10301 608 6535 Noorhisham Hamzah, 

2. Lampirkan bukti bayaran anda ke 011 10815141. 

3. Anda akan di invite masuk ke dalam Group Telegram Khas


Alhamdulillah, sudah terjual ratusan lebih (tak kira) 

Buku Rahsia Cap Jari dan Grafologi


Group Telegram yg akan kita belajar
Nota-nota berupa Link, Gambar, Video, Software Font akan di upload ke sini. Bersama panduan membuatkannya.

Saturday, January 27, 2018
Selama ini kita memahami makna maklumat di hujung jari ialah ilmu pengetahuan yang boleh kita akses melalui media-media elektronik. Namun, hari ini saya ini menambah makna baru, maklumat di hujung jari ialah, maklumat-maklumat, bakat, kecerdasan seseorang boleh kita kesan dari awal di hujung jarinya.
Dengan perisian Talent Spectrum, Iskandar Zaqwan dan Nurin Izzati hadir bersama ayahnya Mohd Kadri untuk melihat sejauh mana kehebatan anaknya. Alhamdulillah, hari ini terbukti sudah.
Untuk itu, sang ayah sudah mampu merancang masa depan anaknya lebih gemilang bermula dari sekarang, selain mempersiapkan bagaimana cara dia belajar agar sukses dalam pelajaran.
photo_2018-01-28_11-47-50 (4)photo_2018-01-28_11-47-50 (5)photo_2018-01-28_11-47-50
Selama ini kita memahami makna maklumat di hujung jari ialah ilmu pengetahuan yang boleh kita akses melalui media-media elektronik. Namun, hari ini saya ini menambah makna baru, maklumat di hujung jari ialah, maklumat-maklumat, bakat, kecerdasan seseorang boleh kita kesan dari awal di hujung jarinya.
Dengan perisian Talent Spectrum, Iskandar Zaqwan dan Nurin Izzati hadir bersama ayahnya Mohd Kadri untuk melihat sejauh mana kehebatan anaknya. Alhamdulillah, hari ini terbukti sudah.
Untuk itu, sang ayah sudah mampu merancang masa depan anaknya lebih gemilang bermula dari sekarang, selain mempersiapkan bagaimana cara dia belajar agar sukses dalam pelajaran.
photo_2018-01-28_11-47-50 (4)photo_2018-01-28_11-47-50 (5)photo_2018-01-28_11-47-50
Thursday, January 25, 2018
Tahun ini, kita diminta mengisi SPL KPM, ada yang bagus, apa-apa karya kita seperti BUletin, BUku, masukkan sekali. Ada markah. Cuma dia juga nak kan laman web atau blog yg kita paparkan buletin tersebut. Sementara itu ramai juga antara kita yang masih tak tahu cara membina laman blog, padahal ianya mudah semudah ABC, betul. Semudah ABC sebenanya. 
Saturday, January 20, 2018
Kami mendapat undangan untuk membuat scan fingerprint ke atas 48 orang murid sekolah Tadika di Saujana Impian, Kajang. Tadika ini merupakan sekolah pertama yang mengambil sistem Talent Spectrum untuk mengesan bakat murid dari awal.
Tidak ketinggalan 5 orang gurunya turut membuat pemeriksaan cap jari. Untuk laporan anak Tadika kami menggunakan TSML HihgSchool, mempunyai 6 halaman dan tambahan 1 halaman panduan percuma. Menjadikan kesemuanya 7 halaman.
Ibubapa boleh melihat kekuatan visual, auditori dan kinestatik anak mereka, juga panduan memilih jurusan belajar yang sesuai dengan minat dan bakat anaknya.





Monday, January 15, 2018
1 lagi produk Cikgu Noorhisham, mengumpul bahan Grafologi dalam 1 buku. Ianya terdiri dari bahan power point sebanyak 137 halaman yang dibangun dengan format WCP. Menarik dan mudah difahami, bagus sekali untuk guru-guru yang ingin berkenalan secara jauh. 

Jika ada peluang belajar, boleh hadir belajar dengan sifu-sifu yang sudah otai dalam Grafologi seperti guru saya. Dr Hanida

Untuk mendapat buku ini boleh hubungi penulis 01110815141 Noorhisham 

Sunday, January 14, 2018
Ilmu Grafologi adalah ilmu yang membahas tentang personaliti manusia berdasarkan tulisan tangannya. Saya mempunyai 7 buah buku Grafologi saat ini, dari ketujuh buku ini, saya telah jadikan 1 power point sebanyak 135 pages.  Tujuan nya untuk diberikan perkongsian pada rakan-rakan dalam Bengkel ringkas pada 17 Feb 2018 nanti. 
Isi buku ini adalah sebiji-sebijik macam di dalam power point, ini adalah sebahagian dari PPT nya. 


Jika rakan-rakan rasa ingin berkenalan dengan ilmu grafologi, boleh lah membacanya. Jika ada rezeki, saya syorkan mengambil ILMU nya terus dari sifu saya iaitu Dr Hanida. Kursus ini memakan masa 4 hari dengan jumlah bayaran yang agak lumayan mahal bagi orang-orang yang poketnya sentiasa kering, tetapi tidaklah bagi pencinta ilmu.

Noorhisham bin Hamzah, CBHA
Certified Basic Handwriting Analyst

Setuju? Sila hantar nama, alamat dan Nom Telefon anda ke 011 1081 5141 



BUKU LAIN : RAHSIA CAP JARI
Saturday, January 13, 2018
Grafologi,ialah ilmu mengenal personaliti seseorang berdasarkan tulisan tangan. Kaunselor sangat patut mengetahui ilmu ini, untuk mengenali klien. Dari tulisan kita boleh trace semangat klien, motivasi dirinya, target hidupnya dan banyak lagi. 

RM35.00 (Termasuk pos ke seluruh Malaysia)
Tebal 134 muka surat





Buku Rahsia Cap Jari, mengenal peribadi seseorang cara dia berfikir, bertindak, memutuskan, bergaul dan bagaimana dia berkomunikasi dengan orang lain.

RM40.00 (Termasuk Pos)

Maybank 10301 608 6535 Noorhisham Hamzah

Hubungi 011 10815141



Tuesday, January 9, 2018
Bahan
 Download
Download
 Download
 Download
 Download

KOmentar Anda, Sila Klik KOngsi untuk Lebih Ramai Mendapat Manfaat


Appsheet

Kaedah Detect Pantas tanpa perlu membuka Laptop dahulu. Dah ada di HP

PSIKOMETRIK 2020

BELUM JAWAB UJIAN PSIKOMETRIK


6 EXCELLENT
KHALEEF ASHRAF BIN MOHD KHIRDI

6 SMART
ADIELA NATASYA SUMAYYAH BINTI HAFIZUL FAHMI
MUHAMMAD FAIZ BIN GATOT PURWANDONO
MUHAMMAD SALEBUDIN BIN MUHAMMAD KHAMIS
NOR AQIRA BINTI SULHIEE
NOR AZRAEI BIN NORAZMAN

AZMEER- SK JLN TANJONG

Video Kami

Emel Unlimited Drive

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Terkini












Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

sementara Stock Masih Ada