Aktiviti

26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik

Promosi M.Office 365

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Pengenalan Apa Itu Mic.Office 365

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive


Apabila saya menonton video Ustaz Adi Hidayat, cara nya ialah menulis di kertas kosong, bahagian kiri angka-2 yg mewakili jumlah ayat Quran, tapi di belah menjadi 10 10 10. Sebagai contoh surah Al Takwir ada 39 ayat. Jadi tulis 10 10 10 9. 
Manakala sebelah kanan ditulis kepala ayat-ayat. Biasanya kan kita lupa kepalanya, kalau dah tau kepala, agak mudah kita sambung. Jadi ini dihafal. Ayat 1 apa, ayat 4 apa. 

Manakala ditengah ayat, saya tambahkan, gambar mewakili ayat tersebut. Contoh iza syamsu .. apabila matahari. so lukisan matahari saja, dah cukup. Jadi, bila kita tengok matahari, bintang, gunung, unta dan ular, tau la kita apa ayatnya.

Dengan motode ini, Ust Adi boleh ingat muka surat berapa, ayat duduk dimana, atas kah, bawah kah, kiri atau kanan muka surat. 

Untuk Rujukan lebih detail : >> https://www.youtube.com/watch?v=Yj11cAerX-s


Selamat mencuba untuk diri sendiri dan kongsikan dengan orang lain, anak murid, agar mereka cepat menghafaz dan kita beroleh pahala berterusan.

Sunday, June 24, 2018
KAN BEST JIKA TAHU POTENSI ANAK DARI AWAL?!
.
.
Hari ini, macam-macam jenis kelas tuisyen yang ibu bapa sanggup hantar anak mereka pergi belajar di sana sini.
.
.
Yang sedihnya, sikap si anak belum berubah.
Tahap penguasaan masih rendah.
Motivasi diri masih lemah.
.
Berapa banyak wang, masa, tenaga dan sebagainya yang  telah dilaburkan? Usah ceritalah!
.
.
Pantang ditegur, anak hempas pintu, merajuk.
Lagi bertambah geram,  tak mahu bercakap bila kita pujuk.
.
Ah!peninglah. Semuanya serba tak kena!
.
.
Bertenang dulu. Tarik nafas. Hembus.
.
.
Dengan menimba ilmu dalam kursus berkenaan RAHSIA DI SEBALIK CAP JARI, anda:
.
.
-TIDAK PERLU tinggikan suara,marah-marah anak!
-TIDAK PERLU  jerit-jerit sampai kembang paru-paru!
.
.
Sebabnya:
anda dapat kenal pasti personaliti, gaya belajar, bakat, potensi unik  anak-anak anda melalui jenis cap jari mereka masing-masing.
.
.
Hasil penelitian Baverly C. Jaegers(1974) mendapati bahawa cap jari dapat mencerminkan karakteristik dan aspek psikologi seseorang.

"Besttt gilerrr belajar Fingerprint. Senang nak kenal personaliti anak-anak dan suami.😅😅

95% yang hadir adalah Guru Kaunseling. Seronok nak join lagi next kelas."- FB: Una ZD.
.
.
"Memang nak rekomen program ni.Oleh cikgu Noorhisham KR. Guna cap jari untuk memahami anak-anak.

Lagi mudah nak paham perangai dan potensi anak. So senang nak communicate dan beri galakan kat anak.

Paling penting nak sejukkan hati kita.Kalau tak...hehehehhe mama jadik gorilla je." - FB: Yuni Yusuf.
.
.
KURSUS FINGERPRINT ( rujuk iklan dan video )
TEMPAT TERHAD !
DAFTAR SEGERA !

hubungi Cikgu Noorhisyam di talian:

Wasap.my/601110815141
Wasap.my/601110815141
Wasap.my/601110815141

JUMPA DI SANA!😃

Appsheet

Kaedah Detect Pantas tanpa perlu membuka Laptop dahulu. Dah ada di HP

PSIKOMETRIK 2020

BELUM JAWAB UJIAN PSIKOMETRIK


6 EXCELLENT
KHALEEF ASHRAF BIN MOHD KHIRDI

6 SMART
ADIELA NATASYA SUMAYYAH BINTI HAFIZUL FAHMI
MUHAMMAD FAIZ BIN GATOT PURWANDONO
MUHAMMAD SALEBUDIN BIN MUHAMMAD KHAMIS
NOR AQIRA BINTI SULHIEE
NOR AZRAEI BIN NORAZMAN

AZMEER- SK JLN TANJONG

Video Kami

Emel Unlimited Drive

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Terkini












Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

sementara Stock Masih Ada