Saturday, November 16, 2019
Friday, November 15, 2019

Banting Terkini PPDa

Banting PPDa, Banting Dadah
Saiz 2x5
Siap Paip
Siap Pos

RM399

Hubungi : KLIK

Read more »

 
Thursday, October 31, 2019

TAJUK2 CERAMAH POWER POINT YANG ADA PADA SAYA, SIAPA NAK BOLEH DOWNLOAD SEMUA,, PM

Dalam setiap Folder ini mengandungi beberapa belas lagi fail anaknya.

[01 AAA]                                             
01 PEMBANGUNAN DIRI.zip
02 PROGRAM MOTIVASI.zip                               
03 MODUL LDK.zip
04 BENGKEL STUDY SKILL.zip                           
05 PROGRAM TITIAN REMAJA.zip
06 BONUS VIDEO AUDIO TAZKIRAH DOA.zip                 
07 CER PARENTING.zip
08 CER PENGURUSAN MASA.zip                           
09 MODUL KEIBUBAPAAN.zip
10 TEKNIK MENGHADAPI EXAM.zip                         
11 INVENTORI.zip
12 KEPIMPINAN.zip                                     
13 KEPIMPINAN PELAJAR DAN PENGAWAS.zip
14 CERAMAH PENGURUSAN KENDIRI.zip                     
15 KERJAYA.zip
16 KERTAS KERJA.zip                                   
17 KESIHATAN REMAJA.zip
18 KOMUNIKASI CEMERLANG.zip                           
19 KONFERENS IBU BAPA BARU.zip
20 KONFLIK AWAL REMAJA.zip                           
21 CERAMAH ESQ.zip
22 MASALAH DALAM KELUARGA.zip                         
23 MODUL PENUBUHAN PRS.zip
24 Modul Guru Penyayang.zip                           
25 PEMBANGUNAN DIRI.zip
26 PEMBENTANGAN KELOMPOK.zip                         
27 MODUL PROGRAM BERFOKUS FEDERAL.zip
28 PROGRAM MOTIVASI.zip                               
29 CERAMAH AKHLAK MULIA.zip
30 TERAPI KAUNSELING.zip                             
31 Video Bahan Ceramah]
31 Video Bahan Ceramah.zip                           
32 AUDIO MP3 BAHAN CERAMAH]
32 AUDIO MP3 BAHAN CERAMAH.zip                       
33 BAHAN POWER POINT CERAMAH]
34 MODUL BIMBINGAN DAN KEBANGSAAN.zip                 
35 CER PARENTING.zip
36 MODUL PRIBUMI.zip                                 
37 BAGAIMANA MAHU SCORE A ONE.zip
37 CER PENGURUSAN MASA.zip                           
38 Bahan Ceramah Mengenalidiri.zip
[39 BAHAN CERAMAH]                                   
39 MODUL KEIBUBAPAAN.zip
4 PANDANGAN MANUSIA.zip                               
40 KEPIMPINAN PELAJAR DAN PENGAWAS.zip
41 INVENTORI.zip                                     
42 BENGKEL KEPIMPINAN.zip
43 MODUL PENUBUHAN PRS.zip                           
44 Lupa dalam belajar.zip
45 BORANG2 BK.zip                                     
46 KERTAS KERJA.zip
47 PEMBENTANGAN AKTIVITI KELOMPOK.zip                 
48 KERJAYA.zip
49 KOMUNIKASI CEMERLANG.zip                           
50 KONFLIK AWAL REMAJA.zip
51 BENGKEL KEYAKINAN DIRI.zip                         
52 MASALAH DALAM KELUARGA.zip
53 BENGKELPENYESUAIANDIRI-VMP.zip                     
54 KESIHATAN.zip
55 KONFERENS IBU BAPA BARU.zip                       
56 BAHAN PENGURUSAN QALBU IAB.zip
57 KEPIMPINAN.zip                                     
58 Bahan Modul PERASA.zip
59 BENGKEL study skill.zip                           
60 Personality.zip
[61 BONUS AUDIO]                                     
61 Tret Personaliti.zip
62 URUS STRES.zip                                     
63 IMAGES MOTIVASI.zip
64 Mario Teguh, Koleksi Video Terbaik.zip             
65 KEPIMPINAN PELAJAR DAN PENGAWAS.zip
66 AUDIO 99 Langkah Bijak Orang Cemerlang.zip       
67 AUDIO Menangani Orang Yang Bermasaalah.zip
68 AUDIO Mengenal Peribadi Anda Yang Sebenar.zip     
69 NOORHISHAM AUDIO MUZIK UTK POWER POINT.zip
70 NOORHISHAM Kr Slaid CERAMAH PARENTING.zip         
71 NOORHISHAM MOTIVASI SEKOLAH MENENGAH.zip
72 NOORHISHAM MOTIVASI SEKOLAH RENDAH.zip             
73 NOORHISHAM Slaid POwer Point Motivasi.zip
74 NOORHISHAM VIDEO Kelas On9.zip                     
75 NOORHISHAM Video Motivasi Klip parlindungan.zip
76 NOORHISHAM Slaid POwer Point Motivasi.zip         
77 Video Motivasi Klip parlindungan.zip
78 Plan Strategi.zip                                 
79  Video Ceramah PERASA.zip
80 PERIBADI MLL KENTUT.zip                           
81 Video Motivasi Malam Pertama Di Alam Kubur 2.zip
82 Bila Lagi Nak Berubah.zip                         
83 MOTIVASI PETRONAS UTK GURU.zip
84 Ceramah Cikgu Noorhisham Cara pandang manusia.zip 
85 Ceramah Cikgu Noorhisham Penutup Best.zip
86 Bahan Ceramah Drug Abuse.zip                       
87 VIDEO CERAMAH TTG DADAH.zip

Klik http://shamtvmedia.wasap.my

Read more »

 
Saturday, October 26, 2019

POSTER KERJAYA TERBARU 2020


Link Lain http://gg.gg/pkerjaya

Read more »

 

Poster Kerjaya Terbaru 2020

SAIZ : A3 
MATERIAL : KERTAS KERAS
SUDAH LAMINATE
TERMASUK KOS POS

RM175.00

hubungi 


Read more »

 
Monday, September 2, 2019
Tuesday, August 20, 2019

Panduan Awal Pengguna Appsheet

1. Anda akan Terima Link dari Creator http://
2. Klik link dan  
Klik INstall

Bagi Pengguna Iphone

3. Cari Ikon Appsheet yang baru masuk
atau

Klik

 Taip nama klien terakhir anda

Tempat Ambil Gambar








Read more »

 
Saturday, August 17, 2019

Alangkah Mudahnya Ada Appsheet





Download Fail Format Cikgu Sham GUNA http://gg.gg/eutry

Read more »

 
Friday, August 16, 2019

Cara Penggunan Appsheet yang sudah saya bangunkan

Jika anda pengguna Iphone
Pertama Klik Link yang diberikan, Klik Add to Home Screen
Atau

Cari Ikon budak 2 orang di Desktop HP
Kalau Guna Iphone

Cari nama murid di Database. Pergi bawah sekali, 

Untuk Tambah Sesi
Klik New dan Taip isinya





Read more »

 

aPPSHEET


Read more »

 

Buku Rahsoa Cap Jari

9

Read more »

 
Thursday, August 15, 2019
Monday, August 12, 2019

Buku 48 Rumus Excel

Tempahan dibuka sekarang. Ketahui lebih 48 rumus mudah hingga ke tingkat sederhana advance. Harga RM26.00 sahaja. Termasuk pos 

Read more »

 

How To Resize Cell in Excel



Thanks You For Subscribe

Read more »

 
Thursday, August 8, 2019
Tuesday, August 6, 2019

Bengkel Excel untuk Guru

6 Ogos 2019. Kajang. Seramai 30 orang hadir pada hari ini di SK Bandar Tasek Kesuma, untuk mempelajari 40 rumus Excel. Sekolah ini adalah sekolah pertama saya menjalani praktikum selama 3 bulan pada tahun 2004 sebelum di diposting ke SK Bangi 2005. 

Sebelum ke sekolah ini, saya menjalani ROS 2 minggu di SK Sungai Ramal Dalam, Kajang. Ketiga-tiga sekolah yang saya tulis ini, ada guru yang hadir pada saat ini untuk belajar Excel. Acara bermula jam 8.30 pagi dan berakhir jam 2 petang. 

Peserta diberi rehat 2 kali. Namun, otak mereka dah beku katanya, dah tak boleh masuk setelah masuk rumus yang tahap tinggi iaitu bagaimana menghadirkan "wajah seseorang"  dengan hanya klik nombor.
Apa pun, mereka telah memahami fungsi, VLOOKUP, selain count, counta, countif, countifs, mid, left, right.  

Kelas diadakan di pusat sumber sekolah.

Peserta ceria walau rumus adakalanya memeningkan sekejap, Hang sebentar

Otai, tetap berbisa..slow-slow tapi maju.

Memantau anak murid buat rumus

Perlu membuat contoh untuk membertulkan kesilapan.




Antara ratu yang hadir

Last, kami bergambar beramai-ramai.



Read more »

 
Sunday, August 4, 2019

Download Fail Excel

Salam Sejahtera : Kepada semua peserta hendaklah download Fail 40 Rumus ini untuk dipelajari bersama.

Program : Guru Bimbingan Bijak Excel
Tarikh : 06 Ogos 2019
Masa : 8.30 pagi hingga 3.30 ptg
Tempat : SK Bandar Tasek Kesuma, Semenyih


Download Fail 40 Rumus Excel : Link

atau KLIK LINK INI 
(https://drive.google.com/file/d/1HoAmnLfffSNCXssQTeeQiOZ7FOlzALfv/view?usp=sharing)

MAKLUMAN

1. Semua Kenderaan hendaklah diparkir diluar kawasan sekolah SK BTK
2. Yuran Pendafataran Makan Minum RM10.00 (Bayar semasa pendaftaran)

Sekiranya terdapat apa-apa masalah sila

Hubungi wasap.com/601110815141


Read more »

 
Sunday, July 28, 2019
Friday, July 19, 2019

Jam 7 Aku Melangkah

Jam tujuh aku melangkah
Menuju ke sekolah
Hatiku rasa bahagia
Menambah ilmu di dada

Aku suka membaca
Kan ku baca semua kisah
Yang baik jadi teladan
Yang buruk jadi sempadan

Aku suka menulis
Kan ku tulis semua cerita
Yang baik jadi ikutan
Yang tak elok aku tinggalkan

Aku suka melukis
Kan ku lukis alam semesta
Ku warnakan semua benda
Sungguh indah ciptaan Allah

Aku suka mengira
Kan ku kira berbilang angka
Tak terhitung ciptaan Allah
Tapi Allah Tuhan yang Esa

Read more »

 
Saturday, July 13, 2019

Perisian Auto Detect



https://www.facebook.com/shamtvmedia/

Perhatikan bagaimana sistem excel dapat membantu para guru sekalian mengesan dengan pantas gaya belajar anak muridnya.

Read more »

 
Sunday, June 30, 2019

Kenali Manusia

Antara Lambang dan Plat
Satu saat ditengah jem nya jalan waktu petang, ketika kereta sedang bergerak merangkak perlahan, terlihat sebuah kereta warna merah di hadapan sang pemandu.

Di cermin belakangnya tertampal logo Negeri Kelantan, pemandu di belakang dapat mengagak, kemungkinan besar pemandunya orang Kelantan, sebentar kemudian matanya turun ke bawah, didapati nombor platnya DBP 7388. Wah, ini tanda kedua dia orang Kelantan.

Tak lama kemudian, kedua kereta ini singgah disebuah stesen petronas untuk mengisi minyak, ketika sedang menghulur tangan untuk membayar dikaunter, terdengar pemandu kereta merah ini bercakap dialek Kelantan.

Jelas sekali, ketiga tanda ini memberi isyarat besar bahawa dia adalah orang pantai Timur.

Kenali Manusia

Saudaraku, ketika anda melihat seseorang pada wajahnya, ada ilmu menghurai siapa dirinya, jika anda melihat corak jari jemarinya, anda akan mengetahui watak dan bakatnya, ketika anda melihat tarikh lahirnya, anda akan mengetahui karakternya yang utama, ketika anda melihat tulisannya, anda bakal mengetahui bagaimana motivasi dirinya saat ini, bagaimana dia ingin menghadapi hari-hari mendatang dan bagaimana juga dia meninggalkan hari semalam.

Dari sebuah tulisan, anda juga boleh melihat sejauh mana dia rapi, detail, sistem berfikir, harga diri, keterbukaan (ekstrovert/introvert), keperluan pada bersosial malah kesihatan dirinya.

Semakin luas sudut pandang anda, semakin faham diri anda akan seseorang manusia.

Subhanallah. Justeru dari itu, perbanyakkan angel pandang tentang seorang manusia. Manusia itu unik, lebih unik dari ciptaan alam ini.

Read more »

 
Thursday, June 20, 2019

Video Bab 6 : Kemaskini Laporan dengan Keberadaan Header



Berikut adalah profail murid yang saya gunakan Hasil pemanfaatan dari Excel.

Read more »

 
Tuesday, June 18, 2019

Bengkel Metafizik

Seseorang akan menjadi musuh terhadap apa yang dia tidak ketahui.


Read more »

 
Thursday, June 13, 2019

Detect Gaya Belajar Murid melalui Tarikh Lahir.

Tahukah anda, berdasarkan Tarikh Lahir murid, kita boleh kesan apakah gaya belajar mereka menurut ilmu metafizik. Saya manfaatkan program excel untuk men detek 644 orang murid. Alhamdulillah, dalam masa singkat, semuanya berhasil seperti di atas.

Tutorial telah saya buatkan, anda boleh ikuti step by step di Telegram @bijakexcel

Untuk apa kita perlu detect?

Bagi guru bimbingan sangat perlu, kerana data ini lah anda boleh membantu murid dan juga guru kelas.

Read more »

 
Sunday, June 9, 2019

Bengkel Mahir Photoshop Untuk Guru



Bagi rakan-rakan yang berminat dengan ilmu mempertajam bakat visual, kami mengajak untuk hadir belajar Photoshop Asas, anda pasti akan mahir membuat Banner, Banting dan juga Poster Motivasi menurut selera dan kretiviti anda.

Daftar Segera, kerana seat TERHAD.



Read more »

 

Stok Vest PRS Sekolah Rendah dan Menengah Terkini

Read more »