Saturday, December 28, 2019

DIMANA SPREADSHEET SAYA




Untuk pengetahuan rakan2 yg baru dlm dunia appsheet, fail spreadsheet anda (atas nama sekolah anda) kalau nak cari.. Ikuti panduan ini


Spreadsheet ni kalau nak cek kena buka 1 Tab baru. 1 windows baru. Taip kat kotak bahagian  atas tu drive.google.com (jgn taip di google search ) pastu klik folder share with me. Dlm ni lah ada fail spreadsheet atas nama sekolah masing2.


Sila buka halaman database Murid. Copy semua nama2 murid dari apdm paste kat sini.

Sama hal jugak dgn no ic. Alamat dan lain-lain

AWAS!

JANGAN sesekali mengubah, mengalih, men delete header. Kerana ini semua akan mengakibatkan appsheet anda bakal error.
 

No comments:

Post a Comment