Aktiviti

26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik

Promosi M.Office 365

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

iKON wHATSAPP

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive

Thursday, February 27, 2020
Assalamu alaikum, Selamat Siang, ramai antara kita yang ingin buat kerja cepat, kalau boleh tanpa bergantung dengan komputer. Sebab nak kena buka komputer bagai, agak memakan masa.

Cikgu tau tak adanya sistem Appsheet?  Ya. Appsheet, dah 330 orang lebih di Malaysia yang mengguna sistem ini.


Sistem ini membantu anda mencari murid, dan maklumat berkaitan dirinya dalam masa yang pantas. Alamatnya, nombor telefon ibubapanya, tarikhlahirnya bahkan gaya belajarnya.


Dari Gaya belajar inilah, anda boleh buat sesi bimbingan dengan nya, Jika dia seorang dominan Visual, Auditori, Kinestatik, apa perlu dia buat untuk cemerlang?

Nak catat sesi pun mudah, terus taip dalam Appsheet, ia tersimpan dalam Drive anda. Walau hujan ribut melanda, HP anda hilang, data tu masih ada.

Kalau nak buat sesi macam mana?

cari nama dia, klik, turun bawah dan jumpa New, Klik


Bila klik New, paparan kat bawah ni muncul

Pilih Tahun, Pilih Nama Kaunselor/GBK
 
Masukkan nombor Rujukan Klien


Fokus nya tentang apa
Taip Laporan sesi di ruangan Catatan.



Kalau cikgu rasa nak pergi melawat rumah dia, klik sini, terus waze akan hantar cikgu ke alamat tu



Memang mudah dengan perisian ni, ia tak memberatkan HP, kerana data-data, termasuk gambar semua tersimpan dalam drive.

Apa kata kawan-kawan kita yang dah guna, cu klik ni






0 comments:

Post a Comment

Appsheet

Kaedah Detect Pantas tanpa perlu membuka Laptop dahulu. Dah ada di HP

PSIKOMETRIK 2020

BELUM JAWAB UJIAN PSIKOMETRIK


6 EXCELLENT
KHALEEF ASHRAF BIN MOHD KHIRDI

6 SMART
ADIELA NATASYA SUMAYYAH BINTI HAFIZUL FAHMI
MUHAMMAD FAIZ BIN GATOT PURWANDONO
MUHAMMAD SALEBUDIN BIN MUHAMMAD KHAMIS
NOR AQIRA BINTI SULHIEE
NOR AZRAEI BIN NORAZMAN

AZMEER- SK JLN TANJONG

Video Kami

Emel Unlimited Drive

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Terkini












Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

sementara Stock Masih Ada