Aha. Sep 26th, 2021
bersih CIKGU SHAM BERBAGI

KEBERSIHAN adalah separuh daripada tanda-tanda seseorang itu beriman. Dalam catatan lain menyebut, apa yang ada pada lahir, adalah bukti apa yang tersembunyi didalam jiwa. Andai kotorlah tempat anda belajar dan bekerja, maka disaat itu juga sebenarnya anda sedang bergelumang dengan jiwa yang kotor.

apa yang ada pada lahir, adalah bukti apa yang tersembunyi di dalam jiwa.

WIN9ZQIpWhqT QeChbLG1nmtPLnMZfzi8mwWBycN8zPUuuAOxKqIB7 ugnYZyhn9KvPBOdMIJEz2VfVOjTO fgOoK5jNlXb166hb3TqmUSGVvu Vp0VboP oOwZxZss7QLcUk fKDfw6hPyA=s0 d CIKGU SHAM BERBAGI

Justeru, apakah layak jiwa yang kotor untuk diduduki oleh ILMu yang datang dari Allah Taala. Sebab itulah kita susah nak pandai. Kita belajar, tapi maklumat yang kita dapat tak boleh nak di save dalam memori kita. Sbab banyak virus. Alias disket atau pendrive yang dimasuki virus.

DdHaE99JpJttmvyHIQZVNyn7cHSvDaii yVFeO19dEF7jDKmBhgYgKWRyFCj7bDyh2WbvVHVn9XqpWHmH0 VgXfwnzSefRgJ7wKIJg4wg3LZBLGW zilGmOOqlpRd7EqdgFRY65k8rrLFF4=s0 d CIKGU SHAM BERBAGI

Pemandangan yang terlihat di atas adalah babak lakonan yang benar-benar terjadi di salah sebuah sekolah tatkala saya sedang bertugas. Lihatlah sampah di merata tempat, mereka bagaikan tak ada jiwa, boleh belajar dan duduk dengan tempat yang bersampah sebegitu.

Ingatlah anak-anak anda, bahawa “Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang taubat dan menyukai orang-orang yang mensucikan diri.” (QS. Al Baqarah: 222).

Ingat, apa yang ternampak pada luaran mencermin apa yang ada di dalam (yakti hati)

By NOORHISHAM HAMZAH

Teks bio

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *